Portali
Posto temė tė re Pėrgjigju temės Faqja 1 e 1

Nė Albumin E Dytė Dy Kėngė Pėr Kosovėn 
Autori Mesazh
Pėrgjigju me kuotė Shkarko Mesazhin
Mesazh Nė Albumin E Dytė Dy Kėngė Pėr Kosovėn 

Duket se Blunt ka mbetur ende njė djalosh, tepėr simpatik dhe i adhuruar nga publiku shqiptar. Koncerti i mbajtur nė Tiranė bėri qė atė ta prisnin mijėra adhurues nė stadiumin "Qemal Stafa".

Para koncertit Blunt mbajti njė konferencė pėr media nė sallat e konferencave tė hotel "Sheraton".

"Ky koncert ėshtė nė vazhdėn e turit tim botėror dhe Shqipėria si pjesė e botės normalisht ėshtė dhe pjesė e kėtij turi. Pėr mua ishte interesante tė vija nė vendin tuaj, pasi nė Angli kam shumė miq shqiptarė. Dhe ky turne ėshtė njė lloj ‘justifikimi’ pėr tė shkelur nė vende tė reja qė nuk kam qenė ndonjėherė", tha Blunt.

Blunt ka folur edhe pėr Kosovėn ku ai ka rrėfyer vitet e tij gjatė kohės kur ka qenė ushtar britanik nė Kosovė.

Gjatė shėrbimit nė Kosovė, Blunt kishte shkruar kėngėn, "No bravery". Ai tregonte se dy vjet mė parė kishte qenė nė Prishtinė pėr tė kėnduar pėr ushtarėt britanikė, por dhe pėr serbėt dhe shqiptarėt e Kosovės.

I pyetur se pėrse nuk shkon nė Kosovė nė kėto momente kur ėshtė i kėrkuar nė tė gjithė botėn, Blunt u shpreh se, "pėr momentin Kosova po kalon njė ndryshim shumė tė madh politik, gjė tė cilėn unė nuk dua ta ngatėrroj me muzikėn qė bėj, pasi ajo ėshtė njė muzikė qė nuk njeh ndryshime nė gjini, nė raca apo fe. Shpresoj tė kthehem nė Kosovė nė momentin kur situata politike tė jetė mė e qetė".

Por kėngėtari ka pranuar se Kosova ka pasur njė ndikim shumė tė madh nė jetėn e tij si artist. "Kosova ka ndikuar shumė nė krijimtarinė time. Kam parė njerėz nė momentet e tyre mė tė mira apo nė momentet mė tė kėqija. Jam marrė me jetėn dhe vdekjen pėrditė dhe Kosova ka qenė njė shkollė pėr vete pėr mua. Nė albumin tim tė parė kam njė kėngė qė i referohet direkt Kosovės. Nė albumin tim tė dytė kam dy kėngė tė tjera qė kanė lindur nga kjo periudhė", tha Blunt.

Madje Blunt ka paralajmėruar se njė pjesė e tė ardhurave nga koncerti i djeshėm do tė shkojnė pėr bamirėsi nė Kosovės. Blunt tregoi se ndihmonte organizatėn joqeveritare "Mjekėt pa kufi", e cila mbledh fonde jo vetėm pėr Kosovėn, por tė gjitha vendet qė kanė nevojė pėr ndihmė kudo nė botė.

Blunt ėshtė padyshim njė kėngėtar romantik. Hitet e tij tė famshme si "You‘re beautiful" apo "Goodbye my lover" janė rrėfimet mė tė bukura pėr dashurinė. Por a ka Blunt njė model pėr femrėn qė do ta donte pranė tij dhe ēmendon ai pėr tė bukurėn?

"Nė fakt ėshtė njė kėngė qė i kėndon tė bukurės. Por unė nuk ėshtė se e kam menduar se cila do tė ishte femra ime ideale. Kėngėt e mia nė pėrgjithėsi nuk janė pėr bukurinė e jashtme. Janė pėr pėrpjekjen qė njeriu bėn pėr tė krijuar njė lidhje me tė tjerėt nėpėrmjet mendjes. Kanė tė bėjnė me izolimin qė ndiejmė tė gjithė nė jetėn tonė tė pėrditshme dhe pėr pengesat dhe lidhjet qė pėrpiqemi tė krijojmė gjatė kėtij rrugėtimi qė ėshtė jeta jonė", tha ai.

Blunt, pėrndryshe ka bėrė edhe njė film dokumentar pėr jetėn e tij ushtarake nė Kosovė, pėrderisa e kishte shfaqur atė nė New York, me 17 shkurt, kur Kosova e kishte shpallur pavarėsinė e saj.

Koncerti i Blunt nė Tiranė pati mbėshtetjen e "Top Channel" dhe "Top Albania Radio". Blunt erdhi nė Shqipėri pas njė turi mbarėbotėror qė ka ndėrmarrė pėr tė prezantuar albumin e tij tė fundit "All The Lost Souls", i cili u hodh mė treg mė 17 shtator tė vitit 2007. Pjesa mė e madhe e kėngėve janė shkruar prej tij nė shtėpinė qė ka nė Ibiza. Vetėm gjatė dy javėve tė para, albumi ėshtė shitur nė 650 mijė kopje.

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat
Shfaq mesazhet nga:
Posto temė tė re Pėrgjigju temės  Faqja 1 e 1

Pėrdorues duke shfletuar temėn: 0 anėtarė 0 tė fshehur 0 vizitorė
Anėtarėt e regjistruar Asnjė

Version i Thjeshtuar

Lexo lajmet e fundit nepermjet Goolge Te rejat e fundit ne Kaltersia Shqiptare Lexo lajmet e fundit nepermjet Yahoo!