Portali
Posto temė tė re Pėrgjigju temės Faqja 1 e 1

C'fare eshte Fati?! 
Autori Mesazh

Pėrgjigju me kuotė Shkarko Mesazhin
Mesazh C'fare eshte Fati?! 

Arthur Schopenhauer mendonte: "Nje fjale e urte antike thote, me shume te drejte, se ne bote mbizoterojne tre fuqi: dituria, forca fizike dhe fati. Mendoj se kjo e fundit eshte me e fuqishmja. Ne te vertete, rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det; me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat. Fati luan rolin e eres."

Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese."

Ndersa Friedrich Nietzsche thellohej: "Perpara se fati te na godase, duhet ta marrim per dore si nje femije dhe ta rrahim; por, pasi na ka goditur, duhet te perpiqemi ta duam."

De la Rochefoucauld mendonte se "Fati korrigjon ato te **** qe arsyeja nuk do te mund te na i korrigjonte."

Filozofi i lashte Erakliti ishte i mendimit se "Karakteri i njeriut eshte fati i tij."

Nderkohe qe Feuerbach permblidhte: "Fuqite qe percaktojne fatin e njeriut jane intelekti dhe vullneti."

De la Rochefoucauld mendonte se: "Fati ben qe te shkelqejne virtytet dhe veset tona, ashtu sikurse drita ben qe te shkelqejne sendet."

Po ju, si e shihni fatin? Cilin nga formulimet e mesiperme gjeni me interesant? C'mendoni se eshte fati, ne pergjithesi?

(Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese.") Une e shoh veten tek ky mendim.

Mesazh Re: C'fare Eshte Fati?! 

Karakteri i njeriut eshte fati i tij.

"jemi te gjithe ne dore te Zotit... Shpresojme te mos duartrokasi"
Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat

Mesazh Re: C'fare eshte Fati?! 

Ti qenke i mendimit te filozofi i lashte Erakliti. Ka mundesi ti japesh nje pershkrim origjinal thenies " Karakteri i njeriut eshte fati i tij", jo per gje por mua nuk me duket e arsyshme Rolling Eyes

Italianet thone: Che culo!

dhe une besoj se eshte nje thenie me vend  Smile

Fati eshte krijese e vet njeriut. E kane krijuar per te shpresuar tek diēka me te mire e per tu justifikur kur gjerat nuk shkojne ashtu siē duhet.
Une nuk besoj ne fat...nuk me pelqen ideja qe dikush apo diēka tjeter ka vendosur per mua,qe ka nenvizuar me te kuqe momentet e jetes time.
Secili/a ka ne dore vet fatin e jetes se tij/saj. Por njeriu eshte i dobet nga vet natyra e prandaj ka nevoj te mbeshtetet tek diēka me te pushtetshme se ai.

GoodGirlDi Shkruajti: [Shiko Temėn]
Fati eshte krijese e vet njeriut. E kane krijuar per te shpresuar tek diēka me te mire e per tu justifikur kur gjerat nuk shkojne ashtu siē duhet.
Une nuk besoj ne fat...nuk me pelqen ideja qe dikush apo diēka tjeter ka vendosur per mua,qe ka nenvizuar me te kuqe momentet e jetes time.
Secili/a ka ne dore vet fatin e jetes se tij/saj. Por njeriu eshte i dobet nga vet natyra e prandaj ka nevoj te mbeshtetet tek diēka me te pushtetshme se ai.

Do ma perkthesh pak kete qe ke shkruar se nuk e kuptova mire  Blink   reading   Mr Blue   ???

GoodGirlDi e respketoj besimin tend por sdo te thote qe ky i imi eshte ne nje rruge me ate. Gjithsesi me pelqen opinioni. Smile
anthares ti do ma hash zemren muve Mr. Green

Shocked  
Nuk jam kanibale une Tina  Razz   Mr Blue  
Nčne , nčnee ... KUsh e mban a1 pastaj

Te kthehem ne temč ...

Mbeshtes ate qe ka shkruar kjo GoodGirlDi  Rolling Eyes  .  Nuk kam pare ndonjehere ndonje liber ku te kete qene shkruar  fati i ndonjerit  prej nesh .. ne ketej themi "VEDERE PER CREDERE"  = "duhet te shikoj qe te besoj" ...

jz Shkruajti: [Shiko Temėn]
Italianet thone: Che culo!

dhe une besoj se eshte nje thenie me vend  Smile

pa dyshim jz ashtu eshte shume e sakte ajo qe the ata e perdorin shpesh kete gje se dhe une e perdor kur ndonjerit i ecen puna xham dhe naj tjetri vetem te zeze sheh perpara tije

Eshte dicka qe une nuk e kam Sad

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat Vizito websitin e shkruesit Adresa e AIM MSN Messenger

Kam pasur nje profesore letersie dikur...dhe kish thene dicka qe s kam per ta harruar kurre...
"Fati eshte momenti qe bashkohet, shanci me  pergatitjen" dmth. kur nje njeri eshte i pergatitur per jeten dhe te papriturat e saj rremben thjesht shancin kur i del perpara(di si te veproj)...dhe gjithshka varet nga zgjedhjen dhe vendimet qe merr secili...rezultati varet thjesht nga aftesia e njeriut...

And at night you will look up at the stars. Where I live everything is so small that I cannot show you where my star is to be found. It is better, like that. My star will just be one of the stars, for you, And so you will love to watch all the stars in the heavens... they will all be your friends..."

*TinA Shkruajti: [Shiko Temėn]
Arthur Schopenhauer mendonte: "Nje fjale e urte antike thote, me shume te drejte, se ne bote mbizoterojne tre fuqi: dituria, forca fizike dhe fati. Mendoj se kjo e fundit eshte me e fuqishmja. Ne te vertete, rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det; me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat. Fati luan rolin e eres."

Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese."

Ndersa Friedrich Nietzsche thellohej: "Perpara se fati te na godase, duhet ta marrim per dore si nje femije dhe ta rrahim; por, pasi na ka goditur, duhet te perpiqemi ta duam."

De la Rochefoucauld mendonte se "Fati korrigjon ato te **** qe arsyeja nuk do te mund te na i korrigjonte."

Filozofi i lashte Erakliti ishte i mendimit se "Karakteri i njeriut eshte fati i tij."

Nderkohe qe Feuerbach permblidhte: "Fuqite qe percaktojne fatin e njeriut jane intelekti dhe vullneti."

De la Rochefoucauld mendonte se: "Fati ben qe te shkelqejne virtytet dhe veset tona, ashtu sikurse drita ben qe te shkelqejne sendet."

Po ju, si e shihni fatin? Cilin nga formulimet e mesiperme gjeni me interesant? C'mendoni se eshte fati, ne pergjithesi?

(Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese.") Une e shoh veten tek ky mendim.
Pershendetje te gjithe, Artur Shopenhaur eshte  nje nder filozofet e mi te proferuar dhe ju keshidhoj te lezoni librin e ti te fundit (arti i te jetuarit) Persa i perket temes per mendimin tim fati nuk egziston, jemi ne ata qe e ndertojm fatin tone...

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat Yahoo Messenger MSN Messenger

Fati eshte jeta vete  Razz

Elian70 Shkruajti: [Shiko Temėn]
Karakteri i njeriut eshte fati i tij.

Jam dakort me mendimin tend OK

Offline Shiko profilin e anėtarit Dėrgo mesazh privat MSN Messenger
Shfaq mesazhet nga:
Shuma e Votimeve:
Vlerėsim Mesatar Vlerėsim Minimal Vlerėsim Maksimal Numri Vlerėsimeve
0.00 0 0 0
Shiko info tė Detajuar
Zgjidh Vlerėsimin: 
Posto temė tė re Pėrgjigju temės  Faqja 1 e 1

Pėrdorues duke shfletuar temėn: 0 anėtarė 0 tė fshehur 0 vizitorė
Anėtarėt e regjistruar Asnjė

Version i Thjeshtuar

Lexo lajmet e fundit nepermjet Goolge Te rejat e fundit ne Kaltersia Shqiptare Lexo lajmet e fundit nepermjet Yahoo!