| Autori |
Mesazh |
_Syri
ღK♥Aღ

Postime: 4489
Rregjistruar: Gusht 2005
Mosha: 21 Vendodhja: Te byca e Bletes
Pėrdorues #: 18
Gjuha Sitit: Albanian
|
 C'fare eshte Fati?!
Arthur Schopenhauer mendonte: "Nje fjale e urte antike thote, me shume te drejte, se ne bote mbizoterojne tre fuqi: dituria, forca fizike dhe fati. Mendoj se kjo e fundit eshte me e fuqishmja. Ne te vertete, rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det; me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat. Fati luan rolin e eres."
Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese."
Ndersa Friedrich Nietzsche thellohej: "Perpara se fati te na godase, duhet ta marrim per dore si nje femije dhe ta rrahim; por, pasi na ka goditur, duhet te perpiqemi ta duam."
De la Rochefoucauld mendonte se "Fati korrigjon ato te **** qe arsyeja nuk do te mund te na i korrigjonte."
Filozofi i lashte Erakliti ishte i mendimit se "Karakteri i njeriut eshte fati i tij."
Nderkohe qe Feuerbach permblidhte: "Fuqite qe percaktojne fatin e njeriut jane intelekti dhe vullneti."
De la Rochefoucauld mendonte se: "Fati ben qe te shkelqejne virtytet dhe veset tona, ashtu sikurse drita ben qe te shkelqejne sendet."
Po ju, si e shihni fatin? Cilin nga formulimet e mesiperme gjeni me interesant? C'mendoni se eshte fati, ne pergjithesi?
(Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese.") Une e shoh veten tek ky mendim.
#1 20 Shtator 2006 10:39
|
|
 |
Sponsor
|
|
 |
Elian70
i Vleresuar

Postime: 361
Rregjistruar: Tetor 2006
Mosha: 38
Pėrdorues #: 2680
|
 Re: C'fare Eshte Fati?!
Karakteri i njeriut eshte fati i tij.
____________ iPAdiSiPLiNuaR
"jemi te gjithe ne dore te Zotit... Shpresojme te mos duartrokasi"
|
|
#2 24 Tetor 2006 20:21
|
|
 |
_Syri
ღK♥Aღ

|
 Re: C'fare eshte Fati?!
Ti qenke i mendimit te filozofi i lashte Erakliti. Ka mundesi ti japesh nje pershkrim origjinal thenies " Karakteri i njeriut eshte fati i tij", jo per gje por mua nuk me duket e arsyshme
#3 28 Nėntor 2006 13:14
|
|
 |
jz
The Daddy

Postime: 714
Rregjistruar: Mars 2005
Mosha: 31 Vendodhja: Cyber World
Pėrdorues #: 2
|
Italianet thone: Che culo!
dhe une besoj se eshte nje thenie me vend
____________ Galeria Shqiptare Direktoria Shqiptare Kėrko nė Google
|
|
#4 02 Dhjetor 2006 18:35
|
|
 |
GoodGirlDi
Rregjistruar

Postime: 21
Rregjistruar: Dhjetor 2006
Mosha: 26
Pėrdorues #: 2909
|
Fati eshte krijese e vet njeriut. E kane krijuar per te shpresuar tek diēka me te mire e per tu justifikur kur gjerat nuk shkojne ashtu siē duhet.
Une nuk besoj ne fat...nuk me pelqen ideja qe dikush apo diēka tjeter ka vendosur per mua,qe ka nenvizuar me te kuqe momentet e jetes time.
Secili/a ka ne dore vet fatin e jetes se tij/saj. Por njeriu eshte i dobet nga vet natyra e prandaj ka nevoj te mbeshtetet tek diēka me te pushtetshme se ai.
|
|
#5 09 Dhjetor 2006 13:16
|
|
 |
anthares
Lost Soul

Postime: 450
Rregjistruar: Nėntor 2005
Mosha: 24
Pėrdorues #: 195
|
Fati eshte krijese e vet njeriut. E kane krijuar per te shpresuar tek diēka me te mire e per tu justifikur kur gjerat nuk shkojne ashtu siē duhet.
Une nuk besoj ne fat...nuk me pelqen ideja qe dikush apo diēka tjeter ka vendosur per mua,qe ka nenvizuar me te kuqe momentet e jetes time.
Secili/a ka ne dore vet fatin e jetes se tij/saj. Por njeriu eshte i dobet nga vet natyra e prandaj ka nevoj te mbeshtetet tek diēka me te pushtetshme se ai.
Do ma perkthesh pak kete qe ke shkruar se nuk e kuptova mire  ???
|
|
#6 09 Dhjetor 2006 14:35
|
|
 |
_Syri
ღK♥Aღ

|
GoodGirlDi e respketoj besimin tend por sdo te thote qe ky i imi eshte ne nje rruge me ate. Gjithsesi me pelqen opinioni.
anthares ti do ma hash zemren muve
#7 09 Dhjetor 2006 14:41
|
|
 |
anthares
Lost Soul

Postime: 450
Rregjistruar: Nėntor 2005
Mosha: 24
Pėrdorues #: 195
|
Nuk jam kanibale une Tina
Nčne , nčnee ... KUsh e mban a1 pastaj
Te kthehem ne temč ...
Mbeshtes ate qe ka shkruar kjo GoodGirlDi  . Nuk kam pare ndonjehere ndonje liber ku te kete qene shkruar fati i ndonjerit prej nesh .. ne ketej themi "VEDERE PER CREDERE" = "duhet te shikoj qe te besoj" ...
|
|
#8 09 Dhjetor 2006 14:56
|
|
 |
sawk_82
Vizitor
|
Italianet thone: Che culo!
dhe une besoj se eshte nje thenie me vend 
pa dyshim jz ashtu eshte shume e sakte ajo qe the ata e perdorin shpesh kete gje se dhe une e perdor kur ndonjerit i ecen puna xham dhe naj tjetri vetem te zeze sheh perpara tije
|
|
#9 13 Janar 2007 20:33
|
|
 |
Egersira
Rregjistruar

Postime: 46
Rregjistruar: Nėntor 2006
Mosha: 23 Vendodhja: JurzeyyCityy
Pėrdorues #: 2764
|
Eshte dicka qe une nuk e kam
____________ Kur jam e mire ... Jam e mire
Kur jam e Keqe ... Jam edhe me e mire!!!
|
|
#10 07 Qershor 2007 00:40
|
|
 |
eva
Rregjistruar

Postime: 79
Rregjistruar: Qershor 2007
Vendodhja: Athine
Pėrdorues #: 3607
|
Kam pasur nje profesore letersie dikur...dhe kish thene dicka qe s kam per ta harruar kurre...
"Fati eshte momenti qe bashkohet, shanci me pergatitjen" dmth. kur nje njeri eshte i pergatitur per jeten dhe te papriturat e saj rremben thjesht shancin kur i del perpara(di si te veproj)...dhe gjithshka varet nga zgjedhjen dhe vendimet qe merr secili...rezultati varet thjesht nga aftesia e njeriut...
____________ And at night you will look up at the stars. Where I live everything is so small that I cannot show you where my star is to be found. It is better, like that. My star will just be one of the stars, for you, And so you will love to watch all the stars in the heavens... they will all be your friends..."
|
|
#11 20 Qershor 2007 10:27
|
|
 |
Toptan
Rregjistruar

Postime: 3
Rregjistruar: Qershor 2007
Mosha: 33 Vendodhja: Athine
Pėrdorues #: 3678
|
Arthur Schopenhauer mendonte: "Nje fjale e urte antike thote, me shume te drejte, se ne bote mbizoterojne tre fuqi: dituria, forca fizike dhe fati. Mendoj se kjo e fundit eshte me e fuqishmja. Ne te vertete, rrjedha e jetes mund te krahasohet me lundrimin e nje barke ne det; me diturine tone e drejtojme barken dhe me forcen fizike veme ne levizje rremat. Fati luan rolin e eres."
Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese."
Ndersa Friedrich Nietzsche thellohej: "Perpara se fati te na godase, duhet ta marrim per dore si nje femije dhe ta rrahim; por, pasi na ka goditur, duhet te perpiqemi ta duam."
De la Rochefoucauld mendonte se "Fati korrigjon ato te **** qe arsyeja nuk do te mund te na i korrigjonte."
Filozofi i lashte Erakliti ishte i mendimit se "Karakteri i njeriut eshte fati i tij."
Nderkohe qe Feuerbach permblidhte: "Fuqite qe percaktojne fatin e njeriut jane intelekti dhe vullneti."
De la Rochefoucauld mendonte se: "Fati ben qe te shkelqejne virtytet dhe veset tona, ashtu sikurse drita ben qe te shkelqejne sendet."
Po ju, si e shihni fatin? Cilin nga formulimet e mesiperme gjeni me interesant? C'mendoni se eshte fati, ne pergjithesi?
(Poeti filozof Gibran mendonte keshtu: "Fati vjen pa paralajmeruar dhe te veshtron me sy te frikshem, te mberthen nga gryka dhe te perplas perdhe, te godet me shqelma te hekurt dhe pastaj iken duke u zgerdheshur. Por, shpejt, ai kthehet, duke kerkuar ndjese, te ngre me gishtat e lehte si mendafshi e kendon per ty nje kenge shprese.") Une e shoh veten tek ky mendim.
Pershendetje te gjithe, Artur Shopenhaur eshte nje nder filozofet e mi te proferuar dhe ju keshidhoj te lezoni librin e ti te fundit (arti i te jetuarit) Persa i perket temes per mendimin tim fati nuk egziston, jemi ne ata qe e ndertojm fatin tone...
|
|
#12 28 Qershor 2007 19:14
|
|
 |
Besi1
Postime: 896
Rregjistruar: Shkurt 2008
Mosha: 80 Vendodhja: Serbi
Pėrdorues #: 4078