Sethi
Nė qoftė se vehten e nėnqmon, atėher thua: Une jam organizem fizik dhe jetoj brenda kufijve tė hapsirės dhe kohės.Jam nėn mėshirėn e hapsirės qė mė rrethon.
Nė qoftė se vehten e qmon, atėher ti thua: Un jam individu, une e formoi hapsirėn fizike. Une e konstruoi dhe e ndėrroi botėn time. Nuk mvarem as prej kohės asė prej hapsirės. Unė jamė pjesė e tė tėrės tė asaj ēka ekziston. Nuk ekziston vend brenda meje, i cili nuk mbanė kreativitet.
Idetė e juaja tė vetėdijshme, pritjet dhe bindjet, e udhėheqin shėndetin dhe aktivitetet e qelizave.
Efektet e trupit ndihen nė mendje, dhe efektet e mendjės ndihen nė trup.
Tė bindurit nė vetė sėmundje mvaret prej besimit se ti je pavlerė njerzore, fajsi dhe nė papėrsosshmėri.
Ekzistojnė mėnyra tė ndryshme tė ndėrrimit tė besimit dhe kėthimin nė tė kundėrten.
Mjė nga metodat e veqanta ėshtė metoda tri rremshe.
Ne prodhojm emocione tė kundėrta prej asaj qė rrjedh prej besimit tonė dhe qė dojmė me i ndėrruar dhe e kthejmė imagjinatėn tonė nė drejtimė tė kundėrt prej atij besimi tė caktuar tė ma parshem qė e kemi pasur.
Duhet ta kuptojmė se idetė nuk janė tė pa lėvizshme.
Emocionet dhe imagjinata i lėvizin ato nė njė orientim apo nė tjetrin, i forcojn ato apo i zhdukin ato.
Duhet ta shfrytzojmė vetėdijen duke luajtur me te, duke formuar lojra siq fėmija i bėn ato, nė tė cilen pėr moment plotsisht i ignoroni ajo qė ėshtė qfaqje fizike dhe shtihuni dhe ajo ēka po dėshironi ėshtė me tė vėrtet e vėrtet dhe reale.
Nėse jemi tė varfun, me qėllim shtihuni se ēdo send keni ēka ju nevoitet financiarisht. I paramendoni si po i hargjoni tė hollat, Nėse jeni tė sėmut, luajeni rrolin se jeni tė sheruar. Shiqojeni veten ate qė keni pasė dėshirė tė behi. Nese nuk mund tė komunikoni me tjerė, paramendoni se kėtė me lehtėsi po e bėni. Nėse ditet e tua po i shifni tė errta dhe pa qėllime, atėher paramendoni si u jan me plot suksese dhe gėzueshmėri.
Imagjinata e juaj i aktivizon emocionet, njashtu dhe me besnikri indjek bindjet. Ashtu si mendon ashtu dhe e ndini veten, e jo e kundėrta.
Bindjet e juaja e formojn realitetin e juaj, trupin dhe gjendjen e tij, miqėsinė personale, rrethinėn dhe duke e marr ma gjėrsisht e formoni civilizimin e juaj dhe botėn.
Imagjinata dhe ndjenjat, i ndjekin bindjet e juaja, e jo e kundėrta.
Bindjet e juaja e bėjn realitetin tuaj, e formojn jetėn tuaj dhe gjendjen e saj tė jetės suaj.
Tė gjitha fuqitė e Unit tuaj tė mbrendshėm lėvizin nė atė drejtim tė bindjeve tė juaja tė vetėdijshme. E keni humbur ndjenjen ndaj mendimeve tė vetėdieshme, sepse jeni tė mėsuar se kjo nuk ėshtė ajo qė e formon jetėn tuaj.
Deri sa tė nbahi nė atė besim tė vetėdijshėm, keni me e pėrjetuar si realitet.
E vetmja dalje ėshtė qė tė bėhi tė vetėdijshėm pėr bindjet e juaja, tė te menduarit e vetėdijshėm dhe ti ndrroni bindjet ashtu ēka do ti sillni nė rend me realitetin qė doni ta pėrjetoni. Imagjinata dhe emocionet kan automatikisht me u aktivizuar qė ti pėrforcojnė besimet e reja.
Hapi i par i rėndėsishėm qė tė kuptoni qė bindjet e juaja pėr realitetin nė tė vėrtet kjo ėshtė bindjen pėr realitetin dhe jo atributet e realitetit. Ateher duhet ta kuptoni qė bindjet e e juaja jan tė matrializuara fizikisht.
Pėr atė qė beson se ėshtė e vėrtetė nė ngjarjet tuaja ajo ėshtė dhe e vėrtet.
Qė tė ndrrohet fakti fizik duhet ti ndrroni edhe bindjet e mėparshme - pra, deri sa jeni mjaft tė vetėdishėm se shkurt matrializimi i bindjeve tė vjetra qendron ende aty.
Dine se tė gjitha ngjarjet jan tė karakterit mental dhe psiqik dhe kėto do tė ndodhin nė formė fizike por mos shiqoni gjithnjė se a u realizua ngjarja, vazhdo tė luajsh lojėn pėr qėllimin qė do ta arrish.
Ndrrimi i bindjes nė pozitive. Thuaj: Pėr arsye se besoi qė kam shum kilogram mbi peshė normale timen, dhe veq pėr ket besim dhe i kam kilogramet e tepėr, nė kėtė mėnyrė une pėr vete prej tash do tė mendoi pėr peshė ideale.
Pa marr parasysh se a e kupton apo e pranon prapavinė e reinkarnimit tand, apo nuk e kupton apo nuk e pranon, me rėndėsi qė ti nė kėtė jetė tė jetosh i shėndosh dhe nė drejtpeshim. Ne e formojm realitetin ton tė pėrditshėm. Ne e formojm jetėn tonė dhe e formojn kėtė jetė. Gjithashtu duke i kry problemet tash ne mundemi me i lehtėsuar personalitete, e kaluara dhe tė ardhshme.
Nėse ti don me ditė se ēka mendon pėr vete, pyete vetveten tande qka ti mendon pėr tjerėt. Nė kėtė mėnyrė e din ēka mendon pėr vete.
Njerzit reagojnė nė sygjestionet negative vetem atėher kur rrethi i tij personal i mendjės ėshtė negativ.
Personaliteti ėshtė multidimenzional. Individi nė qenje ėshtė i liruar prej kohės dhe hapsirės. Fati qi ēdo njerit prej nesh ėshte nė duer tona personale. Me problemet qė nuk ballafaqohemi nė kėtė jetė, ateher ka probleme te ngjashme qė ballafaqohemi nė jetėn tjetėr. Nuk mujna me fajsu Zotin, shoqėrinė apo prindrit tanė pėr fatkeqėsi, sepse para kesaj jete fizike i kemi zgjedhur kushtet nė tė cilat kemi me qenė fatlum qė tė lindim njashtu edhe thirrjet e jetės tė cilat janė mė tė pėrshtatshme pėr zhvillimin ton. E kemi formuar materjen fizike aqė lehtė dhe pa vetėdije njejt sikur marrim frymė. Nė mėnyrė telepatike, tė gjithė jemi tė vetėdijshėm pėr idetė masive prej tė cilave i formojmė konceptet tona tė realitetit fizikė.
Ndėrdija ėshtė prag i qfaqjeve tė ideve nė mendjen e vetėdijshme tė individit. Ndėrdija e lidhė qenjen dhe individuen
Trupi fizik ėshtė konstruim matrial i idesė sė qenjės sė Unit tim, mbi sundimin e materjės. Instikti ėshtė aftėsija minimale pėr idenė e konstruimit dhe ėshtė i nevojshėm pėr ekzistim fizik
materje
koha e tashme Tash-i (koha e tashme) ėshtė pikė e dukshme e qdo ideje tė qfaqur nė materje fizike.
Sėmundja ėshtė shpeshė rezultat i emocioneve disociruara jo harmonike dhe tė inhibruara.